среда, 13. септембар 2017.

AVICII: TRUE STORIES



NEODOLJIVI NOVI FILM Levana Cikurišvilija
SAMO 26. OKTOBAR 2017. U 20 SATI  
Ulaznice u prodaji!


Kako je to biti Avicii?
Prava i neulepšana istina




Avicii: True Stories“ je neverovatan koncertni film reditelja Levana Cikurišvilija koji će ekskluzivno biti prikazan 26. oktobra u odabranim svetskim bioskopima.

“Avicii: True Stories” govori o neulepšanoj istini koja se krije iza planetarnog uspeha ali i kontroverznog povlačenja mladog producenta nominovanog za prestižnu muzičku nagradu Grammy, ujedno i kompozitora i izvođača poznatog pod imenom AVICII (a.k.a. Tim Bergling). Projekcija uključuje i 30 minutni nastup s Aviciijevog poslednjeg seta na Ibici koga je održao pre godinu dana, tačnije 26. avgusta 2016.

Film iznosi detalje o njegovom životu od samih početaka, o impozantnim uspesima i vrhovima top lista, svetskim  hitovima i borbi s lošim psihofizičkim stanjima koja su neminovni deo ovakve karijere. Cikurišvili je pratio Berglinga poslednje četiri godine snimajući Timova iskustva i razmišljanja usled rasprava s menadžerima - u dilemi između zdravlja i razuma s jedne strane i pritisaka zbog ogromne zarade s druge strane.

U filmu se pojavljuju i kolege sa scene kao što su Tiësto, David Guetta i Nile Rodgers; “True Stories” prikazuje i njihov doživljaj slave kao i pritisaka s kojima mogu da se identifikuju uspešni izvođači, zbog čega ovaj film postaje još atraktivniji za Aviciijeve obožavatelje.

O ovom folmu, sam režiser Levan Cikurišvili kaže:

 ”Hteo sam da režiram iskren film o Timu kao osobi, a ne samo o Aviciiju. Svi znaju Aviciija, ali retki poznaju Tima. Mislim da ovaj film zaista pokazuje Timovu borbu i karakternu snagu. Biti svetska zvezda nije lako kao što to deluje na Instagramu."

Aviciijeva priča počinje pobedom na takmičenju u produkciji koje je održao Pit Tong 2008. godine. U 2011. je ušao u A ligu izvođača pretvorivši se u titana preko noći s hitom progresiv hausa “LE7ELS.” Sledeće godine postaje prvi EDM DJ koji je otišao na svetsku arensku turneju. Avicii je još jednom pomerio granice dance muzike kad je lansirao dance -  country singl “Wake me up” na Ultra Music Festivalu u Majamiju 2013. godine.
2015. je za njega mogla biti apsolutna kulminacija, ali iza reflektora i svetala pozornice, bilo mu je svega previše. Stres, nervoza i bolest počeli su da uzimaju danak. Iza sebe je imao više od 800 nastupa. Nakon pauze koja je trajala osam meseci, u martu 2016. Avicii je ponovo nastupio na Ultri u Majamiju. Deset dana nakon toga, najavio je povlačenje sa scene; u noći 28. avgusta 2016. na Ibici, Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, odsvirao je svoj poslednji nastup u karijeri.

Levan Cikurišvili, reditelj koji živi u Štokholmu do sada je režirao dokumentarne TV serije, muzičke spotove i koncertne filmove. “Avicii: True Stories” ( 2017. ) je njegov četvrti film u dokumentarnoj formi. Pratio je Tima Berglinga više manje na dnevnoj bazi još od 2013. 


Нема коментара:

Постави коментар