четвртак, 28. септембар 2017.

Bioskop Vlada Divljan vas poziva da uživate u filmskoj jeseni!








Ove jeseni na repertoaru Bioskopa Vlada Divljan prikazuju se najbolji filmovi regiona u okviru programa  Best of LifFe.  Program je nastao u saradnji sa Internacionalnim festivalomfilmske režije -LIFFE, koji je 23. septembra  završio svoje jubilarno X  izdanje  u Leskovcu. Best of LifFe prikazuje domaće filmove i filmove iz regiona koji su u predhodne dve godine osvojili nagrde na ovom festivalu, ali i na drugim festivalima širom sveta. 


Posebna poslastica biće beogradska premijera Filma iznenadjenja – AMOK. Ovaj film  mladog reditelja Vardana Tozije, svoju srpsku premijeru je doživeo na ovogodišnjem LIFFE-u.

Filip, jedan od grubih, marginalizovanih, napuštenih tinejdžera iz opustošenog doma za nezbrinutu decu na periferiji, prisiljen je od strane korumpiranog policijskog inspektora da učestvuje u zastrašujućem susretu koji dovodi do ozbiljnih posledica, što će naterati Filipa da se suprotstavi korumpiranom sistemu. 

Mladi glumac Martin Gjorgoski za ulogu Filipa dobio je nagradu za najobolju mušku ulogu LIFFE 2017.

Bioskop Vlada Divljan posebno bi želeo da preporuči filmove koji su u Srbiji, do sada, imali samo festivalske projekcije:

Film Noćni život reditelja Damjana Kozolea, koji je ,,za suptilnu, proživljenu i nadahnutu režiju koja pleni izvrsnom organizacijom kadra i scene i vrsnim radom s glumcima’’ osvojio II nagradu Živojin Žika Pavlović na upravo održanom LIFFEu.

Film S one strane reditelja Zrinka Ogreste, prošlogodišnjeg hrvatskog predstavnika za nagradu Oskar i dobitnika Grand Prix Živojin Žika Pavlović. Kao i nezaboravnu komediju Jana Cvitkoviča Šiška Deluxe.

Imaćete prilike da u okviru programa Best of LifFe prisustvujete i beogradskim premijerama sledećih filmova: Imena Višnje film proslavljenog hrvatskog reditelja Branka Schmidta,  koji je do sada u Srbiji imala prilike da vidi samo publika LIFFEa, ali i filmove namenjene mladim gledaocima Uzbuna na zelenom vrhu Čejne Černić i Pođi sa mnom Igora Šterka.



Centar za kulturu Vlada Divljan, Mitropolita Petra 8
Cena ulaznice 250din

Нема коментара:

Постави коментар