петак, 29. септембар 2017.

Јапански авангардни театар „A la Place“ у Народном позоришту Београд са Чеховљевим „Галебом




Јапански авангардни театар „A la Place“, у оквиру своје Балканске турнеје, гостоваће 30. септембра на Сцени „Раша Плаовић“ са Чеховљевим „Галебом“, у режији Цујошија Сугијама.
Представа је премијерно изведена прошле године у Токију, а, у међувремену, са великим успехом изведена је на Трећем међународном фестивалу експерименталног театра у Ханоју, у Вијетнаму.
"Живот и смрт - шта одваја ова два различита света? Када људи дођу на овај свет, сви имају страст, снове, наде, веру, таленат и љубав, али је врло тешко живети, а да се нешто од тога не изгуби, а када човек изгуби, често је то питање бити или не бити. Чехов је писао о људима који се надају да ће се уздићи до новог света, и који изазивајући га на крају губе и бивају сломљени, али одбијају да се савију, у нади да ће поново устати и почети да се боре. Он се на тај начин питао шта је то што нас убија, а шта нас тера да наставимо",  каже редитељ Сугијама.
Представа ће бити титлована на српски језик.
 

Чехов је овај комад, који представља прекретницу у развоју руске драме уз одступање од сценских традиционалних форми, написао између 1895. и 1896. године.
Након наступа у Народном позоришту, у организацији јапанске културне групе “Театар без зидова“, трупа ће 2. октобра гостовати у Лазаревцу на сцени Првог приградског позоришта, а два дана касније, у Шабачком позоришту.
После Србије, а у оквиру Балканске турнеје 2017, театар „A la Place“, посетиће Хрватску и Босну и Херцеговину

Нема коментара:

Постави коментар