понедељак, 18. септембар 2017.

VEČE SIROVE PUNK ENERGIJE - BELGRADE RIOT III



Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21.oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. 


Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!


The Last Resort je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još osamdesetih godina – jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu!



Godine 1980. započeli su svoju priču koja još uvek traje, a ime su bendu dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera.



Dve godine kasnije izdali su album „A Way of Life – Skinhead Anthems“ a tokom godina objavili su još 4 albuma i nekoliko kompilacija. Trenutno snimaju novi album i kažu da se nadaju da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su i poznati, a nagoveštavaju i da će se u narednom periodu snimati još neki video spot.

Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, imali su udela i u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu (Mickey Fitz), a od nastupa koji ih očekuju u narednim mesecima, sa zadovoljstvom izdvajaju i ponovni dolazak u Beograd!

 „Poslednji put kada smo bili tamo, svirali smo na brodu...koji, srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest“ prisećaju se momci i dodaju „Sigurni smo da će to biti super koncert i da ćemo se dobro provesti!“




Roi, JJ, Mik i Beef  obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije, ne treba ga propustiti!





Bend Birtija je nastao u aprilu 2006. a krajem iste godine snimili su i prvi album "Prva tura". Početkom 2008.godine snimljen je drugi album "Solotrinker",  Između prvog i drugog albuma je izbačen singl "Kako si lepa" sa spotom za pesmu pod istim nazivom sa prvog albuma, produženom verzom spota i pesmom u mp3 formatu. U maju 2008. godine su snimljene dve nove pesme "Ploče" i "Judge Dread" i to je prvo izdanje Birtije koje se pojavilo samo u online verziji. Sledeći album "Get Your Tits Out For The Boys", izašao je takođe samo u online izdanju, kao i "Pesme za gospodu” iz 2010.godin. Birtija je koncertno izuzetno aktivan bend, a sadašnju postavu čine Vajagić - vokal, Šone - bubnjevi, Pegan - bas i Mare gitara.




Bend Drink Or Die nastao je kasne jeseni 2002. ili ranog leta 2003.godine. Tadašnji sastav činili su: Malba(vokal), Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj). U proleće 2004. kad je sve počelo da cveta i kad je bend bio u usponu, kao proteinska bomba bendu se prikljucuje jos jedan vokal, čuveni zrenjaninski šlager pevač Miroslav Sporin, koji bend dovodi do top 100 zrenjaninskih bendova. Zatim bend dolazi do kriznog perioda (svi na lečenju od alkohola). Nakon polu uspešnog lečenja bend se vraća alkoholu i tvrdom punk zvuku, halapljivo koračajuci ka novom neuspehu.




Žuta Minuta je streetpunk/oi bend iz Beograda koji je vrlo doobro poznat punk publici u regionu. Nastao je 2008.godine kao projekat a dve godine kasnije kreće i aktivno da svira. Iza sebe ima tri studijska albuma, jedan EP i nalazi se na 4 kompilacije. Bend iza sebe ima mnogobrojne koncerte kako u zemlji ali i inostranstvu.  Ove godine objavili su treći album „I...sta cemo sad?" koji poslednjih nekoliko meseci uspešno promovišu u regionu. 





Bend Štab je nastao na proleće 2016.godine. Bend svira oi!, sa povremenim uplivima streetpunk/hardcore-a. Zbog privatnih obaveza članova, bend nije bio previše aktivan sve ovo vreme – imali su samo jednu svirku u Beogradu prošle godine u novembru, ali planiraju da se u narednom periodu aktiviraju i live ali i da se više posvete studijskom radu i snimanju svog prvog albuma. Trenutnu postavu benda čine Škodra (vokal, gitara), Toni (gitara), Škrga (bas, bek vokal) i Bane (bubanj). 


Cepeni Ćunci nastali su 1991.godine u alkoholnoj prestonici juga Srbije,Ladovici.Posle nekoliko demo ideja i gomile nastupa po svim rupama juga, 1997.godine izlazi prvi album "Bugarska Politika". Nakon toga nastavljaju se uobičajene aktivnosti: najbolje svirke i najgori poslovi za najgore gazde. Svira se po celoj Srbiji i Rock and Roll pobeđuje. U toku je snimanje trećeg albuma.


Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima kao i online na www.eventim.rs

Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara.  

Нема коментара:

Постави коментар