четвртак, 18. јануар 2018.

"Сигурна мушка кућа", Народно позориште Приштина (седиште у Грачаници) -београдска премијера



Сигурна мушка кућа је комедија нарави, дуодрама која поставља питање због чега постајемо несрећни. Жена и муж, ослобођени традиционалних стега, разилазе се због жудње за бољим животом и уживају у слободама које заступа нововремени свет. Међутим, њихова неснађеност у новим околностима чини их карикатурама које у одоре новонасталих правила облаче најбаналније разлоге брачног неразумевања. На крају изводе закључак да је оно што желе дубоко у њима, а не у жељи за идеалним којој су беспотребно робовали.
 

Александар Југовић рођен је у Чачку 2. новембра 1975. године. Дипломирао је на Филолошком факултету Универзитета у Београду (српски језик и књижевност). Објавио је књиге песама: Крв и није вода, На крају крајева, Јесеним пролећа. Аутор је романа: ДИСхармонија, Три рога месеца, Српски у сто лекција, Монтана, Лауреат, Опсенари. Аутор је и драма: Министар, Родео, Луна-парк, Рулет- плес. Овогодишњи је добитник награде „Кочићево перо“.

 
"Овом режијом се борим против предрасуда. Не мора се свакодневно пијанчење назвати алкохолизмом, као што и брак у комаду „Сигурна мушка кућа“ није, а сви би рекли супротно, искључиво из интереса. Ако је мана веома изражена, зашто да је не претворимо у врлину?!", речи су Ивана Денића. 




20. jaнуар, 20 часова
Установа културе"Вук Стефановић Караџић" у Београду
"Сигурна мушка кућа"


Текст: Александар Југовић
Режија: Иван Денић
Костимограф: Сара Брадић
Сценограф: Борис Дехељан
Музика: Оливер Мандић
Звук: Никола Радивојевић

Играју: 
 

Нада Блам
Борис Миливојевић


Цена карте је 400 динара. 
Резервисане карте се морају подићи најкасније један дан пре представе.
Карте можете резервисати путем телефона:
011 / 408 75 05
060 / 24 24 860

Нема коментара:

Постави коментар