понедељак, 29. јануар 2018.

KRAFTWERK osvojio Gremi nagradu za najbolji dens album! Uskoro koncert u Beogradu!



Pioniri elektronske muzike, KRAFTWERK, osvojili su nagradu Gremi za najbolji dens elektronski album: "3-D The Catalog", na ceremoniji dodele održanoj 28. januara u Njujorku.



Ovaj nemački bend, nastao 1970. godine, osvojio je 2014. godine nagradu Gremi za životno delo, a 2015. su izabrani za ulazak u "Hol slavnih".



Bend Kraftwerk, koji će nastupiti u Beogradu 24. februara 2018. u Štark Areni,  poznat je po stavu da želi da stvara muziku više kao mašine nego ka ljudi, a "3-D The Catalogue" nastao je kao serija retrospektivnih nastupa u muzejima, uključujući i Muzej moderne umetnosti u Njujorku.



Na albumu je odstranjen šum i zvuk publike, što nije čest slučaj kada se radi o albumima sa uživo nastupa.  Ovaj album imao je nekoliko verzija izdanja, uključujući paket od osam diskova. Jedan disk sadržao je zvuk prilagodljiv za slušalice, sa legendarnim Kraftwerk numerama"The Robots," "Pocket Calculator" i  "Trans Europe Express." 



Ulaznice za KRAFTWERK mogu se nabaviti na blagajnama Štark Arene i Bilet Centra, na svim prodajnim mestima CS Eventima i online na www.starkarena.co.rs.



Fotografije: Peter Boettcher

Нема коментара:

Постави коментар