среда, 28. фебруар 2018.

46. FEST – INVOLUCIJA




Da li smo u svom razvoju doživeli vrhunac i ne sledi li nam neminovni pad?

Pogledajte današnji svet, stanje empatije, povišen stepen agresivnosti....

Evolucija je okončana. Nju smo ionako gledali na 44. FEST-U. Da li ćemo opet postati horda, lovci?

Ništa što nije ljudsko neće nam biti strano!



Naziv filma svojevrsne mešavine naučne-fantastike i horora ukazuje na suprotni proces procesu evolucije. Ovogodišnji FEST bavi se našom budućnošću. Kada ćemo kao u "Vraćen u život" menjati delovi, ili kada ćemo propadati...



Involucija donosi priču o Hamingu i Liv, paru koji živi u budućnosti. Zemlja je van kontrole, pod uticajem okrutnog i neljudskog mehanizma koji okreće unazad Darvinovu teoriju evolucije... 


Svi ljudi počinju postepeno da osećaju životinjske instinkte: nekontrolisanu agresiju, zaštitnički odnos prema potomstvu, spontanu seksualnu želju. Sve to stvara haos na planeti i direktno vodi do nestanka čovečanstva.


Haming upoznaje Liv neposredno pred početak ovih zastrašujućih događaja. Čini se kao da ništa ne može da stane na put njihovoj vezi. 


Međutim, ubrzo Liv nestaje i Haming mora da načini važan korak – da se suoči sa svetom, rizikujući sopstveni život kako bi je spasio. 




Pavel Hvaljejev je rođen u Rusiji 1984. godine 2004. osnovao je muzički projekat Moonbeam sa svojim bratom Vitalijem. U narednim godinama postali su poznati na međunarodnoj sceni elektronske dens muzike. Svih 40 zvaničnih spotova Moonbeam-a režirao je Pavel, a mnogi od njih prikazani su na uglednim filmskim festivalima.

Godine 2012. Pavel Hvaljejev je debitovao kao reditelj dugometražnog filma The Random. U prvoj nedelji prodaje na servisu iTunes Russia film se našao na top listi 50 filmova koji su najviše puta preuzeti. Sledeće, 2013. godine, Pavel je ušao u realizaciju svog drugog filma III sa mikro-budžetom od svega 30.000€. Film je prikazan u zvaničnoj konkurenciji više od 22 međunarodna filmska festivala i osvojio je mnoge nagrade (za najbolji film na stranom jeziku, za najbolju fotografiju itd.) u SAD, Australiji i Rusiji. 

Involution / Involucija


Država:     Rusija, Nemačka / 2018
Program:     Thrills and kills
Trajanje:     87'
Režija:     Pavel Khvaleev
Scenario:     Alexandra Khvaleeva, Ann Kuzminykh, Vladimir Burtcev
Uloge:     Ryan Masson, Alyona Konstantinova, Adam Giannone, Dennis Hurley, Merlin Leonhardt, Marina Zudina, Karsten Mielke, Gleb Bochkov
Filmografija:
    2017 Involution / Involucija
    2015 III / III:
    The Ritual
    2013 The Random
Fotografija:    Pavel Khvaleev, Andrey Kashurin
Producent:     Frank Ellrich, Olga Feshchenko

Нема коментара:

Постави коментар