субота, 24. фебруар 2018.

Predstava ‘What the fuck are we doing here?' na VI Beogradskom Irskom Festivalu




Savremena pozorišna predstava koja se bavi fenomenom ‘odliva mozgova‘ - ‘What the fuck are we doing here?', biće izvedena u okviru VI Beogradskog irskog festivala, koji će se održati od 9. do 18. marta.


Ovaj uzbudljivi farsični kabare sa jakom muzičkom komponentom baziran je na ličnim ispovestima autorskog tima i otvara teme perspektive i očekivanja mladih u Srbiji, emigracije, ksenofobije, identiteta i predrasuda u srpskom društvu. Predstava je socijalno angažovana, a u isto vreme i duhovita. Bavi se fenomenom „odliva mozgova” polazeći od činjenice da se svake godine veliki broj mladih i obrazovanih ljudi seli u inostranstvo. Pomenuti fenomen nije samo usko vezan za Srbiju već za celu Evropu.


Autorski tim, na osnovu čijih ispovesti je izgrađena predstava, koja se izvodi na engleskom jeziku, čine: Maja Maletković (rediteljka i glumica), Katarina Janković (dramaturg i glumica), Dunja Sabljić (vizuelni identitet, ujedno i glumica), Željko Maksimović (glumac), kao i Danica Vujošević i Jovan Marić (muzika).



Predstava „What the fuck are we doing here?“ biće izvedena 15. marta u beogradskom klubu Elektropionir.



Podećamo vas da je Beogradski Irski Festival, čije će se šesto izdanje održati od 9. do 18. marta, raspisao foto konkurs na temu: „Granice i Periferije”, a pobednika očekuje vredna nagrada. Rok za slanje radova je 28. februar 2018. godine. Glavna nagrada je GoPro Kamera. 

Program predstojećeg Beogradskog irskog festivala inspirisan je Evropskom godinom kulturne baštine, za koju je 2018. proglašena od strane Evropskog parlamenta, pa publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Jameson, Guinness, Turistička organizacija Beograda, Jugoslovenska Kinoteka i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće.  


Нема коментара:

Постави коментар