среда, 28. март 2018.

65. MARTOVSKI FESTIVAL: FDU – 70 GODINA




Fakultet dramskih umetnosti ove godine obeležava 70 godina od svog osnivanja.

Tokom sedam decenija, Fakultet dramskih umetnosti je gradio svoju prepoznatljivost, autentičnost i kredibilitet, da bi danas mogao da se pohvali reputacijom najuglednije umetničke visoke škole u regionu koja obrazuje širok dijapazon kadrova u oblasti umetnosti, kulture, medija.





U okviru programa 65. Martovskog festivala FDU će predstaviti publici reviju filmova povodom 70 godina postojanja, kao i program studiranja.





ČETVRTAK, 29. mart 2018.
19:00h // Klub Doma omladine Beograda
Prezentacija „Metode studiranja na FDU“

Na 65. Martovskom festivalu zainteresovanima će se predstaviti Katedre filmskog i televizijskog smera: režija, produkcija, kamera, montaža, snimanje i dizajn zvuka, dramaturgija i gluma.


Fakultet dramskih umetnosti svojim studentima nudi programe grupisane oblasti dramskih i audio-vizuelnih umetnosti - gluma, filmska i televizijska režija, dramaturgija, montaža, kamera, pozorišna i radio režija, filmska i televizijska produkcija, snimanje i dizajn zvuka, zatim u oblasti menadžmenta i interdisciplinarnog programa menadžment pozorišta, radija i kulture i u oblasti nauke o umetnostima, u okviru programa studije teorije dramskih umetnosti i medija.


Rezultati rada katedara Fakulteta dramskih umetnosti svedoče o raznovrsnosti, savremenosti, prodornosti i prepoznatljivosti umetničkih i naučnih projekata koji su nastali kao deo nastavnog procesa, ali često i kao njegova nadogradnja i produžetak. 

Upravo je u toj dimenziji i posebno bogatstvo i uspeh Fakulteta dramskih umetnosti - iskorak u stvaran, realan život, izlazak iz učionice sa svim znanjima, kreativnim impulsima i ambicijom da se društvo u kome živimo učini bogatijim, uzbudljivijim i kvalitetnijim.





20:00h // Dom omladine Beograda, sala Amerikana






AVANTURE ZRNA PRAŠINE (2006), režija: Ljubodrag Starovlah, trajanje: 6'

Eksperimentalni film inspirisan intervjuom koji je poznati američki anti-primitivista dao u Beogradu , marta 2005. godine.


BERŠIĆI (2005), režija: Vladimir Šćepanović , trajanje: 10'

Kratki dokumentarni film o Milivoju Jovčiću po svemu neobičnom poštaru iz sela Beršići i njegovoj ljubavi prema motorima.


THE NEXT LETTER (2003), režija: Jovan Todorović, trajanje: 16'

Mali fragmenti naših života utkani u mikrokosmos podzemne železnice Tokija. Lica i ljudi koji se pojavljuju i nestaju kao u snu.



ŽIVAN PUJIĆ JIMMY (2009), režija: Ognjen Glavonjić, trajanje: 20'

Mlad čovek, ljubitelj muzike, u pokušaju da ostvari svoj san. Kamera prati Živana Pujića, entuzijastičnog ali usamljenog đilkoša i autsajdera za vreme njegovog pokušaja da u rodnom  Tomaševcu organizuje muzički/pank festival.


SCENA U SNEGU (2008), režija: Vlada Pavić, trajanje: 1' 48''

Kako razgovarati sa sobom.


PUKOVNIK KK (1987), režija: Miloš Radović, trajanje: 7'

Jedan kadar, u kome rečenica na početku, neće zvučati isto kao rečenica na kraju.


KAKAV RADOSTAN DAN (1985), režija: Vladimir Slavica, trajanje: 11'

U Beogradu kiša ne prestaje duže od 4 godine. Iznenada, osvane sunčan dan... Samo na kratko...


JA VEĆ JESAM ONO ŠTO ŽELIM DA IMAM (2010), režija: Dane Komljen , trajanje: 34'

Danijel je nov dečko u gradu i ne zna šta da radi sa sobom. Posećuje sestru i prijatelje. Buka počinje da nadvladava, kako reći sebi NE. 



Нема коментара:

Постави коментар