уторак, 13. март 2018.

KREĆE NOVI REDOVNI PROGRAM LE STUDIJA: GOSTOVANJA


Od sada će Le Studio redovno ugošćavati predstave drugih nezavisnih pozorišnih inicijativa za koje misle da će vam se dopasiti. Program GOSTOVANJA otvara predstava Bajka o mrtvoj carevoj kćeri u nedelju u 20h, koju je za vas odabrala Nada Macanković.

U nastavku možete videti repertoar za ovu nedelju.
 
Četvrtak 15.3. u 20h: Raspareni par - KOMEDIJA
Komedija koja već četvrtu godinu puni Le Studio i zasmejava publiku do suza. Raspareni par je ljudska priča o dva najbolja ortaka iz Beograda, koja počinju da žive zajedno.  Srećko voli da čisti, Raša da prlja. Srećko voli da kuva, a Raša da ždere. Srećko da štedi, a Raša da troši. Srećko voli bivšu ženu, a Raša voli da baci neki flertić. Idealna kombinacija - raspareni par. 

Subota 17.3. u 20h: Istrajnost
Autorska predstava tima Le Studija koja otvara osetljiva pitanja identiteta i teme odlaska iz zemlje u potrazi za "boljim". Istrajnost je dirljiva priča o ljubavi, pogrešnim odlukama, balkanskom duhu, našoj ludoj svakodnevnici i mnogo čemu drugom u čemu ćete se prepoznati. 
Nedelja 18.3. u 20h: GOSTOVANJE - Bajka o mrtvoj carevoj kćeri
Le Studio otvara program gostovanja nezavisnih pozorišnih inicijativa predstavom: Bajka o mrtvoj carevoj kćeri, u režiji Nataše Radulović, po tekstu Nikolaj Koljade.
Koljadine likove vezuju očaj, besmisao, neostvarenost, nedostatak perspektive. Prljava, zapuštena žena, životinjoubica, profesionalna kurva, neradnik, imigrant, ali i sitni kapitalista koji u potpunosti odgovara društvenom kodeksu, zapravo su isti na bazičnom nivou, svi su ljudi, prema tome, svi imaju iste potrebe, težnje, stremljenja. Ljudska potreba da bude voljen nije zakazala ni među pripadnicima marginalnog sloja društva, koji, da bi je zadovoljili, primorani su da koriste surova sredstva, zalazeći u nasilje i kriminal da bi se domogli nečega što bi trebalo da im, kao ljudima, pripada. Bez zadovoljene potrebe da bude voljen čovek će biti nepotpun, bio on nakaza ili ne. Oni se smeju nakazi, a zapravo su i sami nakaze…

Нема коментара:

Постави коментар