уторак, 6. март 2018.

Razgovor sa umetnicom Irenom Kelečević / Gde je moje mesto



U okviru pratećeg programa samostalne izložbe Irene Kelečević „Gde je moje mesto” u četvrtak, 8. marta od 18 časova u Salonu MSU razgovor sa autorkom vodiće Mirjana Boba Stojadinović, umetnica i saradnica Radio Beograda 2.

Razgovor će mapirati polazne tačke umetnice u pristupu konkretnom prostoru Salona MSUB, ali i prostoru uopšte kao umetničkom temom koja je preovlađujuća u radu Irene Kelečević. S druge strane, razgovor će osvetliti vreme koje protiče kroz trajanje fizičkog prostora, i društvenih promena kojima je prostor svedok, kao i publika koja će ovom prilikom biti pozvana da neposredno učestvuje u stvaranju promena jednog dela umetničke instalacije Irene Kelečević.

Rad „Gde je moje mesto“ bavi se istraživanjem identiteta prostora vezanim za zgradu u kojoj je smešten Salon Muzeja savremene umetnosti u Pariskoj ulici, broj 14. Zgrada je sagrađena polovinom 20. veka za potrebe stanovanja, muzičkog studija, slikarskih ateljea i izlagačkog predstavljanja eminentnih umetnika. Instalacija Irene Kelečević sastoji se od nekoliko segmenata: crteža u prostoru, uramljenih crteža i kolaža, intervencije od starog mobilijara koji transformiše prostor u neku formu mizanscena, i fotografija. U ulozi prostornog pripovedača, više nego samom arhitekturom i životom zgrade, umetnica se bavi značenjskim identitetom mesta, simbolikom onoga šta je mesto nekada bilo i šta je ono danas.


Mart 2018

8
Salon Muzeja savremene umetnosti Beograd, Pariska 14

izložba traje do 19. marta 2018.

Kustos izložbe je Una Popović.

Radno vreme: od 12 do 20 časova svakog dana osim utorka.

Ulaz je besplatan.

Нема коментара:

Постави коментар