уторак, 3. април 2018.

Leo Da Vinči i Gaša Šeprtlja na velikom platnu!

Obeležavamo 60 godina čuvenog strip junaka Gaše Šeprtlje, legendarnog Frankena! Radujemo se uspehu filma "Leo Da Vinči Misija Mona Liza" i očekujemo novi sci-fi film "Projekat: Titan". 
 
Nakon dve nedelje u bioskopima nezavisni sinhronizovani crtani film LEO DA VINČI: MISIJA MONA LIZA osvaja srca dece i roditelja širom Srbije, sa preko 12000 gledalaca u manje od tri nedelje prikazivanja. Ukoliko ste propustili ovu genijalnu avanturu, onda je pravo vreme da ovog vikenda posetite bioskope u vašoj blizini. Već od sledeće nedelje nas očekuje urnebesna francuska komedija za sve generacije o čuvenom strip junaku Gaši Šeprtlji, a za ljubitelje sci-fi filma stiže “PROJEKAT: TITAN”. 
 
"Gaša Šeprtlja", na francuskom Gaston Lagaffe, humoristički je strip Andrea Frankena (1924-1997), genija evropskog stripa i humora. Serijal se pojavio 28. februara 1957. u belgijskom magazinu Spiru i prati dogodovštine Gaše, "besposlenog junaka", čiji dolaze iz lenjosti ili "korisnih" izuma, što se završava uništavanjem kancelarije. Strip je uvršćen u Mondov spisak "100 najboljih knjiga 20. veka". "Gaša Šeprtlja" je i kod nas jedan od najpopularnijih stripova. U Srbiji i Jugoslaviji izlazi od 1965. u brojnim izdanjima, a najpopularniji je u prevodima Đorđa Dimitrijevića, koji je prevodio i stripove "Talični Tom" i "Asteriks".

Gaston je primljen kao pripravnik u uspešnoj kompaniji čiji je moto "učinimo beskorisno korisnim". Gašu, kralja šeprtlji, zdrav razum ga zaobilazi u širokom luku, i zahvaljujući svojoj skoro natprirodnoj moći stalno izazova katastrofe što njegovog šefa dovodi do ludila! Ili je ekstremno lenj i nemoguće ga je probuditi, ili u svojoj hiperaktivnosti izmišlja sve vrste mašina kako bi poboljšao živote svojih kolega, posebno gospođice Žan. Naravno, to što dolazi u kancelariju sa svojom mačkom, galebom i zlatnom ribicom u automobilu iz 1920-ih koji energiju prikuplja solarnim ćelijama, ne olakšava situaciju. Rizikujući da ugrozi budućnost kompanije, da li će uspeti da spase kompaniju od samog sebe?

Originalni naslov filma je Gaston Lagaffe, i film je nedavno završen. Ovu urnebesnu komediju potpisuje Pjer-Fransoe Martin-Lavala, a ulogoe tumače Teo Fernandez), Pjer-Fransoe Martin-Lavala, Arno Dikre.

Film je u bioskopima od 5. aprila, a krajem meseca nas očekuju specijalne projekcije u Domu Omladine Beograda kada će publika imati prilike da razgovara sa nekim od stručnjaka koji su učestvovali u prevodu i izdavanju ovog stripa.
 
Nakon što je 10. marta održana premijera filma LEO DA VINČI: MISIJA MONA LIZA u bioskopu Cineplexx Delta City, uz dva premijerna prikazivanja, niz kreativnih radionica, druženja sa glumcima, potpisivanje postera, i poklone partnera LEO i njegova družina su nastavili da osvajaju srca dece i roditelja širom Srbije sa preko 12000 gledalaca u manje od tri nedelje prikazivanja. U novom sinhronizovanom crtanom filmu “Leo da Vinči: Misija Mona Liza” u distribuciji 2i Film uživaćemo u genijalnoj avanturi i upoznati se sa izumima hrabrog Lea i njegove družine. Glavne uloge tumače sjajni glumci: Milan Antonić (Leo), Milena Živanović (Liza), Milan Tubić (Lorenco), i Darija Vračević (Agnes), Đorđe Divjak (Nikolo), Tomaš Sarić, Branislav Platiša i Marko Marković.

“Ovo je poučna, zanimljiva priča o prijateljstvu i ljubavi, i jedna velika i ozbiljna avantura. Ono što razlikuje ovaj film od većine ostalih jer je u pitanju nezavisni italijanski film, o jednoj ozbiljnoj istorijskoj figuri. Ovo ostvarenje  predstavlja pomak za evropsku kinematografiju. Stoga bi u moru animiranih filmova koji stižu iz Amerike, ovog trenutka trebalo dati prednost evropskom filmu. Zato ne propustite ovu genijalnu avanturu u kojoj Leo i njegova družina ne znaju za granice” rekao je glumac Milan Antonić, koji je pozajmio glas glavnom junaku Leu.

Film je na repertoaru ovog vikenda u Cineplexx i Cinestar bioskopima, u Cinema 213 Nikšić, Cadmus Cineplexx, KC Jagodina, KC Kruševac, UK Parobrod Beograd i KC Mladost Futog.

OD SLEDEĆE NEDELJE NA REDOVNOM BIOSKOPSKOM REPERTOARU „PROJEKAT:TITAN“
U bliskoj budućnosti u kojoj Zemlja nije više naseljiva, bivši pilot avio snaga Rick Janssen odabran je za vojni eksperiment stvaranja super bića, čoveka sposobnog da preživi u sirovoj sredini Saturnovog meseca Titana. Nakon što sa svojom porodicom preseli na ostrvo u Atlantskom okeanu, Rik shvati da je eksperiment drugačiji od očekivanog te da celi program služi kao paravan za kolonizaciju Titana i širenje granica ljudskog iskustva.

U filmu ulogu tumači i Semi Vornigton poznat iz Avatara.

Нема коментара:

Постави коментар